با نگهداری صحیح و مراقبت از تشک، می توان سال ها شکل تشک را به خوبی حفظ کرد و از آن استفاده نمود. زمانی که برای خرید یک تشک مناسب هزینه می کنید، توقع دارید برای چندین سال خوابی راحت را برای شما فراهم کند.
به طور کلی طراحی تشک ها به نحوی است که 5- 10 سال می تواند عمر مفید داشته باشد. اما طریقه استفاده و نگهداری از آن می تواند این زمان را افزایش یا کاهش دهد.
در این مقاله با چند نکته مهم برای افزایش عمر تشک آشنا میشویم.
محل قرارگیری تشک در تخت
برای جلوگیری از بوی بد و کپک زدن تشک بهتر است تشک را در جای مرطوب قرار ندهید.
و برای اینکه فنر های تشک آسیب نبیند و از گارانتی خارج نشود حتما از کفی تخت های مناسب استفاده کنید که سطح تشک را به صورت کامل پوشش میدهند.
استفاده از محافظ تشک
به دلیل این که رویه اصلی تشک غیر قابل شستشو هست بهتر است از ابتدای استفاده از تشک، از محافظ تشک استفاده کنید. استفاده از محافظ تشک یکی از بهترین راه های افزایش دوام تشک است.
یک محافظ تشک ضدآب با کیفیت بالا، از تشک شما در مقابل نشت مایعات یا حوادث و همچنین جذب گرد و غبار و خاک محافظت کرده و از نفوذ آلودگی به تشک شما پیشگیری می کند.
به این ترتیب از تخریب مواد به کار رفته داخل تشک شما جلوگیری کرده و مانع از نفوذ چربی پوست و عرق افراد در حین خواب به تشک گردیده و از ایجاد آلرژی های ناشی از گرد و غبار پیشگیری می کند.
جلوگیری از ورود حیوانات خانگی به روی تشک
حیوانات خانگی را وارد تختخواب خود نکنید. بهتر است که برای خواب حیوانات خانگی، تختخواب های طراحی شده مخصوص به خود آن ها را استفاده کنید و از ورود آن ها به تختخواب خود جلوگیری کنید.
حتی حیوانات خانگی که خیلی خوب و تمیز نگه داشته می شوند هم روزانه برای پیاده روی به بیرون از خانه برده می شوند و آلودگی های متعددی را می توانند به تشک شما وارد کنند. علاوه بر آلودگی های بیرونی، حیوانات خانگی هم درست مثل انسان ها مو و سلول های مرده بدن خود را روی تشک به جا می گذارند یا حتی به طور اتفاقی می توانند با یک حادثه دفع ادرار منجر به آلودگی کامل و از دست رفتن کلی تشک شما با هر کیفیتی گردند.
چرخاندن تشک
چرخاندن منظم تشک برای هر نوع تشکی صرف نظر از جنس و اندازه آن مفید است. برخی از تولیدکنندگان ادعا می کنند که نیازی به چرخاندن تشک نیست اما باید دانست که چرخاندن تشک از ایجاد نرمی و فشار یکنواخت بر یک ناحیه خاص از تشک پیشگیری می کند.
بنابراین بهتر است هر 3ماه یک بار تشک خود را 180 درجه (از سر به پا) و هر 6 ماه تشک را پشت و رو کنید.
روی تخت نپرید
تخت ها و تشک های فنری یا هر نوع تخت دیگری از آن ها با پرش روی آن ها سریعتر دچار فرورفتگی و فرسایش می شوند چون فشار زیادی به یک نقطه وارد میشود و فنر دچار آسیب میشود
و همچنین از لبه های تشک به عنوان نیمکت استفاده نکنید (به صورت چند نفر) چون لبه های تشک به مرور زمان دچار آسیب میشوند
دقت در هنگام جابجا کردن تشک
هنگام جا به جا کردن تشک خود مراقب باشید. در زمان جابجایی تشک با قرار دادن آن در یک پوشش پلاستیکی از آسیب رسیدن به سطح آن و همچنین از خم شدن و یا تا شدن آن خودداری کنید.
شرکت های حمل بار اغلب کیسه های مخصوصی برای حمل تشک دارند که از آسیب رسیدن و ایجاد خراش روی تشک به هنگام جابجایی تا حدی جلوگیری می کند. در هنگام جابجایی بهتر است که تشک را روی طرفین آن قرارداد تا کمترین آسیب به آن وارد شود. استفاده از دسته های تشک برای کشیدن آن در هنگام نقل و انتقال توصیه نمی شود.
تابش نور آفتاب بر روی تشک
هر چند وقت یک بار تشک خود را در معرض نور آفتاب قرار دهید. هر ماه یا هر دو ماه یک بار در یک روز خشک و آفتابی، پوشش تشک خود را برداشته و برای چند ساعت در معرض هوای آزاد و نور خورشید قرار دهید (اگر امکان وجود ساس در منطقه باشد تشک را از پوشش خارج نکنید واجازه دهید پوشش تشک مانع از ورود ساس به آن شود).
این عمل رطوبت اضافی ایجاد شده توسط استفاده کننده از تشک و یا رطوبت هوا را از بین می برد و مانع از جذب و جمع شدن گرد و غبار در تشک می شود.